maandag 10 augustus 2009

ATELIER JAS/MV 2009

Een kijk in het werkboek van JAS/MV 2009










ontwapenende natuur



Op onze wandelingen door het bos kwamen we struiken bereklauw tegen die in de knop stonden. Wat een kracht zit er in zo'n plant! Alles in de plant zei dat je er snel bij moest zijn; want de bloem kon er elk moment zijn. We zijn een aantal keren terug gegaan om het proces goed te kunnen volgen. Uiteindelijk hebben we ook deze foto's gebruikt voor the IN net.

zondag 9 augustus 2009

tijdloos



Dit huisje ontroert ons al heel wat jaartjes. Niemand lijkt zich er om te bekommeren. De tijd rent verder en allerlei moderne bouwprojecten ontwikkelen zich in Beek. Daarvoor wordt ook veel afgebroken; alleen dit huisje niet...Het lijkt net alsof ze een eigen, nieuwe dimensie in de tijd ontwikkeld heeft;dat spreekt ons aan en inspireert naar het materiaal porselein toe.

JAS/MV bezoekt Beaufort





We bezoeken altijd 'Beaufort' aan de Belgische kust. Om de drie jaar vindt deze manifestatie plaats en dit jaar was het weer zover. Heerlijk uitwaaien en met z'n allen met de tram op speurtocht in de duinen naar een beeld





Het beeld dat hier staat afgebeeld heet 'Red Man' ; het staat vlak langs de kustlijn in Blankenberge. Heel monumentaal en zeer drie-dimensionaal; dus we hebben er heel wat cirkeltjes omheen gelopen.




Natuurlijk werkt dit in combinatie met zee en strand heel inspirerend; dus wordt er heel wat in het zand 'gespeeld' en foto's gemaakt .
Toen niet gedacht dat die foto's een grote rol gingen spelen in het nieuwe werk...

zaterdag 8 augustus 2009

TLPVS

Uiteindelijk kan het restmateriaal van de transfers ook nog een leuke foto opleveren; zoals je kunt zien in onderstaande foto. Aanleiding was de de tulpenvazenexpositie in Delft.
TLPVS 2 was een van de vazen die we maakten voor deze gelegenheid.
(maart-mei 2009)